Returer och återbetalningar

Är du inte nöjd med ditt köp och vill returnera eller byta det? Oroa dig inte, vi finns här för att hjälpa dig! Du har möjlighet att returnera eller byta ditt köp upp till 14 dagar efter mottagandet av leveransen. Denna process är enkel och direkt och innefattar följande steg:


Steg 1: Kontakta oss genom att skicka ett mail till  och berätta om du vill göra en retur eller byte. Vi skickar omedelbart vårt returformulär till dig.


Steg 2: Fyll i det bifogade returformuläret som finns i ditt paket. Gör det tydligt vilka varor du vill returnera och om du föredrar återbetalning eller byte. Se till att returnerade varor är oanvända, otvättade, har etiketter fästa och är i återförsäljningsbart skick.


Steg 3: Välj en transportör som du väljer och returnera paketet till oss inom 14 dagar från mottagandet.


Steg 4: När vi har tagit emot din retur i vårt lager kommer vi att behandla den inom 10 arbetsdagar. Vår returavdelning kommer att hålla dig informerad om status för din retur via e-post.


Steg 5: Om en kund vägrar att acceptera paketet vid leverans kommer en extra avgift på €15 att debiteras.

 

Vanliga frågor:

Returpolicy: Vår returpolicy ger dig rätten att returnera din beställning inom 14 dagar efter mottagandet utan att ange någon anledning. Se till att varorna är oanvända, otvättade, har etiketter fästa och är i lämpligt skick för återförsäljning. Observera att vi inte accepterar returer på varor som köpts under en kampanj eller rea. Varor köpta under rea kan endast bytas mot en annan produkt eller en kupong.


Returfraktkostnader: Kostnader för returfrakt är kundens ansvar och varierar beroende på budtjänst och från vilket land paketet returneras.


Varaktighet för produktbyte: Om du berättar att du vill byta en produkt så tar vi hand om det så snabbt som möjligt så att bytet sker inom några dagar.


Bytesprodukter otillgängliga: Om bytesprodukten du vill byta inte är tillgänglig, vänligen kontakta vår kundtjänst som kommer att ge dig information om beräknad leveranstid. Om din produkt tar slut i lager under tiden och du redan har skapat en retur kommer vi att kontakta dig för att tillsammans hitta en lösning.

Hitta ditt beställningsnummer: Du hittar ditt beställningsnummer i bekräftelsemailet du fick efter att du lagt din beställning. Det är en femsiffrig kod. Om du inte har fått det här e-postmeddelandet eller behöver ytterligare hjälp, hjälper vårt kundtjänstteam dig gärna.


Skadade eller defekta produkter: Om en produkt är skadad eller defekt under frakt eller produktion, vänligen kontakta vår kundtjänst och skicka ett foto av reklamationen till  . Vår kundtjänst kommer att kontakta dig så snart som möjligt för att hitta en lösning.


Sena returer: Vi rekommenderar att du skickar din retur inom 14 dagar innan den löper ut. Om detta av någon anledning inte är möjligt kommer vi att erbjuda dig möjligheten att byta ut produkten mot en ersättning eller en kupong. Kontakta vår kundtjänst för mer information.

Återbetalningstid: Vårt mål är att behandla returer så snabbt som möjligt. När din retur har mottagits i vårt lager kommer den att behandlas inom 10 arbetsdagar. I din Track & Trace-kod, som du får med din retur, kommer du att kunna spåra när paketet anlände till vårt lager. De 10 arbetsdagarna börjar räknas från det ögonblicket. När återbetalningen är klar får du ett meddelande. Observera att det kan ta upp till 3 dagar innan återbetalningen visas på ditt bankkonto.


Observera att denna policy kan ändras när som helst utan föregående meddelande. Vi rekommenderar starkt att våra kunder läser vår avbokningspolicy noggrant innan de gör en beställning för att undvika eventuell förvirring eller missförstånd.