Fraktpolicy

1. FRAKTPOLICY
1.1. FRAKTPOLICY
Alla produkter som finns tillgängliga hos Maja Stockholm skickas direkt från våra leverantörer utomlands till den adress som angavs vid köptillfället, vår frakt som kallas "gratis frakt" med en fast kostnad på 0,00 € tar 5 till 12 arbetsdagar (efter porto av produkt) beroende på platsen sker leveransen av produkten mellan 1 till 3 arbetsdagar efter bekräftelse av betalning i vårt system.

Vi garanterar en spårningskod så att kunden kan följa utvecklingen av leveransen av sin beställning.

Observera: I vissa fall kan denna leveransperiod förlängas med ytterligare några arbetsdagar, på grund av förseningar, strejker, pauser, perioder med hög efterfrågan på Posten, kort sagt, situationer som ligger utanför vår kontroll.

Butiken garanterar leverans av beställningen, vi ansvarar för återbetalning av hela beloppet som betalats för förlorade eller förlorade produkter under leveransprocessen. Alla produkter skickas med försäkring mot förlust och med gratis spårning online är leveransen av din produkt 100% garanterad.

1.2. SÄKER FRAKT
"Om produkten är försenad och inte levereras inom 50 arbetsdagar efter postningen kommer 100 % av det inbetalda beloppet att återbetalas det datumet."

Observera: Du kan få mer än ett paket, eftersom dina produkter kan komma från olika leverantörer. Så om du får en produkt först och sedan en annan, oroa dig inte, det är helt normalt.

1.3. ORDERSPÅRNING
Produkterna kommer att skickas av Correos eller annan transportör, det kommer alltid att finnas en spårningskod som gör att kunden kan följa leveransens fortskridande, Maja Stockholm åtar sig att instruera kunden om hur man kan spåra sin beställning. Spårningskoden kommer att skickas till din e-post så snart den är tillgänglig för Maja Stockholm.

Orderspårningsnummer ges inom 3-5 arbetsdagar efter att betalningen har bekräftats.

2. ALLMÄNNA VILLKOR (OBS)
2.1. VAR FÖRSIKTIG MED BESTÄLLNINGSADRESSEN
Maja Stockholm ser till att produkterna skickas till den adress som kunden begär. För att det inte ska finnas några hinder i leveransen av din beställning ber vi dig därför vara uppmärksam när du fyller i adressen där du önskar ta emot din beställning.

2.2. FRÅNVARANDE MOTTAGARE
Se till att det finns någon på adressen för att ta emot dina produkter. Correos gör tre försök att leverera produkterna, om det i något av försöken inte finns någon på adressen där beställningen togs emot kommer paketet att tas till posten närmast adressen, och i detta fall kommer det att vara nödvändigt för mottagaren av paketet, hämta det på posten, inom en period av 7 dagar i följd. Om mottagaren av beställningen inte gör återkallelsen, kommer paketet enligt Correos regel att returneras till avsändaren, vilket gör det nödvändigt att skicka om produkten utan kostnad.

All data relaterade till leveransförsök, samt adressen till Postverket där mottagaren ska hämta ut sitt paket vid frånvaro hemma, registreras i orderspårningen som kan följas på hemsidan Correos, med hjälp av spårningen kod som tillhandahålls av butiken.

23. FEL ELLER OFullständig adress
Maja Stockholm ansvarar inte för felaktigt eller ofullständigt ifyllande av destinationsadressen för beställningar som görs i butiken. Vid felaktig eller ofullständig adress kommer paketet enligt postens regler att returneras till avsändaren och inga ytterligare leveransförsök kommer att göras till den adressen.

Om leveransen inte sker på grund av skillnad i den adress som kunden uppgett eller varan inte hämtas ut på posten, har kunden rätt att returnera eller skicka om produkterna utan kostnad.

Har du fortfarande frågor? Tveka inte att kontakta oss:

E-post: majastockholm24@gmail.com Öppettider: Måndag till fredag: 9:00 - 18:00 Lördag: 9:00 - 16:00 Söndag: 9:00 - 02:00 kl